Kalapos énekegyüttes

A Kalapos énekegyüttes a F. Chopin Zeneiskola fiú növendékeiből alakult 2007 őszén 5 fővel. 2008-ban ketten közülük a lengyelországi nemzetközi verseny nagydíjas Cibri csapatát egészítették ki fiúhanggal. A 2008/09. tanévben a Kalapos énekegyüttes tagjainak létszáma megduplázódott. Köszönhető ez a sok szép szereplésnek és a jó hangulatnak, ami vonzóvá tette a tagságot a fiúk számára. Legjobb eredményüket a 2008. évi V. Országos Népzenei Versenyen érték el. I. helyezést, vagyis Kiemelt Nívódíjat kaptak.

Természetesen minden szereplés alkalmával kalappal a fejükön láthatjuk őket dalolni, kivéve a betlehemezések alkalmával hiszen akkor követve a falusi hagyományokat kucsmában, csörgős botokkal és szőrös bekecsekben, bundákban lépnek a közönség elé. A Vankóné Dudás Juli gyűjtéséből származó Galgamácsai betlehemezés-sel már több ízben nagysikerű résztvevői voltak a Vörösmarty téren megrendezett karácsonyi vásár kulturális rendezvényének.

2011-ben a soros EU-s Elnökség gödöllői kastélybeli rendezvényeinek meghívott kulturális szereplői.

A VI. Országos Népzenei Verseny egri selejtezőjéről kategóriájukban és korcsoportjukban a legmagasabb pontszámmal jutottak be az áprilisban sorra kerülő gödöllői döntőbe.

A Kalapos énekegyüttes a 2011. április 8-9-10-én megrendezett VI. Országos Népzenei Versenyen II. helyezést ért el.