Sercli énekkettős

A Scherzinger ikerpár a Kalapos alapító tagjai. Már ovis-Zeneváras korukban igen tisztán és különleges, egyedi hangzással énekeltek. Olyan picinyek voltak és olyan ízesen daloltak, hogy családnevükből nem is lehetett másra asszociálni csak a serclire, amiből ugye minden kenyérnek is kettő van...

A Sercli énekkettős is I. helyezett lett az V. Országos Népzenei Versenyen, illetve elnyerték a Kallós Alapítvány különdíjait is. 2008 őszén a XIII. Bonyhádi Országos Népzene Versenyen ismét Kiemelt Nívódíjjal ismerték el őket. A Sercli énekkettős 2009 májusában mérte össze tudását a többi népdalénekessel a monori Pest megyei „Ki Mit Tud" döntőjén, ahol megszerezték az első helyezést. Felsorolni is hosszú lenne száznál is több fellépéseik számát. Rendkívül népszerűek, és szerények! Énekeltek már Sebestyén Mártának a Magyar Szabadságért Díj átadása alkalmából, köszöntötték Berecz Andrást ének és mesemondót valamint visszatérő éneklő vendégei Szekeres Erzsébet textilművész kiállítás megnyitóinak.

2011-ben a soros EU-s Elnökség gödöllői kastélybeli rendezvényeinek meghívott kulturális szereplői.

A VI. Országos Népzenei Verseny egri selejtezőjéről kategóriájukban és korcsoportjukban a legmagasabb pontszámmal jutottak be az áprilisban sorra kerülő gödöllői döntőbe.

A Sercli énekkettős a 2011. április 8-9-10-én megrendezett VI. Országos Népzenei Versenyen II. helyezést ért el.