Táncra legények!

Besnyői Botorkálók

A Besnyői Botorkálók néptánccsoportja szeretettel várja régi és új tagjait a Damjanich János Általános Iskola színháztermében, szerdánként a hetedik órában 13.45-14.30-ig.

A csoport olyan 4. és 5. osztályos fiúk jelentkezését várja, akik kedvet éreznek a bot virtuóz forgatásával táncolt néptáncmotívumok megtanulásához, valamint olyan fiúkat, akik nagyon mozgékonyak és szeretnék energiáikat okosan kihasználni, valamint olyanokat, akik szívesen ismerkednének kreatív ritmusgyakorlatokkal, fiúknak való mozgásos népi játékokkal, és a magyar néphagyomány férfitáncainak alapjaival.

Oktatók:

Benedek Krisztina néptáncpedagógus www.csodabab.hu

06-70-3197734

A részvétel ingyenes!

A Besnyői Botorkálók 2012-ben alakultak, jelenleg heti egy szakköri óra keretén belül tanulnak néptáncot a Damjanich János Általános Iskolában Gödöllőn.

Tagjai az iskola tanulói, 2-3-4-5. osztályos, zömében fiú tanulók. Idén néhány lánnyal is kiegészült a csapat.

A Besnyői Botorkálók rendszeresen szerepelnek az iskola rendezvényein, sőt tavalyelőtt a Gödöllői Szimfonikus Zenekarral is felléptek a Művészetek Házában Kocsák Tibor: Hófehérke és a hét törpe c. szvitjében, valamint tavaly szintén a Gödöllői Szimfonikus Zenekar rezeseivel Balogh Sándor: Brémai muzsikusok c. zenés mesedarabjában.

2016. márciusában a városi jótékonysági Nőnapi műsorsorozaton szerepelhettek, négy nap alatt kilenc alkalommal, ami igazi nagy megmérettetésnek számított. 
Itt ősi ritmusokat, táltosok és sámánok táncát élesztették fel.

2017-ben Saint-Saëns: Állatok farsangja című művének közreműködőinek kérte fel őket a Gödöllői Szimfonikus Zenekar, amivel nem csak a gödöllői  Művészetek Házában, hanem iskolánkban is, sőt a környező települések iskoláiban is felléptek.