Cibri énekegyüttes

A Cibri énekegyüttes 2006 őszén alakult a Chopin Zeneiskola népi ének

főtanszakos és egyéb hangszeres növendékeiből. Nevüket egy Galga menti játékdal kezdősora ihlette: „ Cibri, cibri gömböstő, tányérrózsa szakajtó..."

2007 januárjában már nemzetközi megmérettetésen bizonyították tudásukat, ahol a lengyelországi Zywiec-ben a Karácsonyi énekek Nemzetközi Versenyén „Betlehemi aranycsillag" díjban részesültek. 2008-ban erről a versenyről már a „Nagydíjjal" térhettek haza.

Azóta sok-sok felkérést kaptak kiállításmegnyitókra, hangversenyeken való részvételre, közös produkciókban való szereplésre, pl. az Arpeggio Gitárzenekarral. Az utóbbi három évben fellépői lehettek az Országos Táncháztalálkozó rendezvényének és a Vörösmarty téren megrendezett nagyszabású karácsonyi vásár kultúrális programjainak.

2008. tavaszán az V. Országos Népzenei Versenyen III. helyezést, ősszel pedig a VII. Vass Lajos Országos Népzenei verseny Kárpát-medencei döntőjén Kiemelt Nívódíjat szereztek. A lengyelországi versenyeken kívül 2008 őszén Arpeggio Gitárzenekarral vettek részt a Garda-tónál megrendezett Nemzetközi Zenei Fesztiválon. 2009 tavaszán Csíkszeredába utaztak, ahol a zeneiskolát, így a város népzenészeit is képviselték.

Tagjai közül Kakucs Katalin lett 2007-ben az egri Palócgála, 2008-ban pedig a Pest megyei „Ki Mit Tud" döntőjének népdalénekes győztese, valamint VII. Országos Vass Lajos Népzenei Verseny Kiemelt Nívódíjasa.

2010 nyarán az Arpeggio Gitárzenekar legújabb lemezfelvételén énekeltek.

2010 novemberében az Erzsébet Királyné szavalóversenyen énekelt vers kategóriában I. helyezést szereztek (felkészítő tanár: Dezső Piroska).

2011-ben a soros EU-s Elnökség gödöllői kastélybeli rendezvényeinek meghívott kulturális szereplői.

A VI. Országos Népzenei Verseny egri selejtezőjéről kategóriájukban és korcsoportjukban a legmagasabb pontszámmal jutottak be az áprilisban sorra kerülő gödöllői döntőbe.

A Cibri énekegyüttes a 2011. április 8-9-10-én megrendezett VI. Országos Népzenei Versenyen I. helyezést ért el.